Η Ψυχοθεραπεία μέσω Διαδικτύου (Online Psychotherapy), ή αλλιώς ως e-θεραπεία είναι καινούργια εξέλιξη στο κομμάτι της ψυχικής υγείας, στην οποία ο ψυχολόγος παρέχει ουσιαστικά ψυχολογική θεραπεία μέσω διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος Skype, με την χρήση εικόνας και ήχου. Η θεραπεία αυτή διευκολύνει τον ασθενή, αφού εξοικονομεί χρόνο και κόπο. Διαρκεί όσο και η κανονική συνεδρία.
Η ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι χρήσιμη σε ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από την πρόσβαση σε ψυχολόγο στην περιοχή τους, όπως σε μικρές πόλεις ή στο εξωτερικό. Επίσης χρήσιμη είναι σε ανθρώπους που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να βρουν κάποιον ψυχολόγο στην περιοχή τους, όπως σε μικρές κοινωνίες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους, σε ανθρώπους που λόγω κινητικών δυσκολιών δεν μπορούν να φτάσουν στο γραφείο του ψυχολόγου και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να χάσουν χρόνο σε μετακινήσεις, ή προτιμούν να κάνουν ψυχοθεραπεία στον δικό τους γνώριμο χώρο, στο σπίτι ή στο γραφείο τους.
Από τον δικό σας χώρο, αυτό που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και μια web camera. Δωρεάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Skype και αφού επικοινωνήσετε μαζί μου θα καθορίσουμε μαζί το πρώτο ραντεβού, την ημέρα και την ώρα της διαδικτυακής συνεδρίας καλώντας με στο anna.xerovasila (Skype name)
Η διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Ψυχοθεραπείας διέπεται από τις αρχές του διεθνή οργανισμού ISMHO (International Society for Mental Health On Line - Διεθνής Εταιρία Διαδικτυακής Ψυχικής Υγείας), του οποίου είμαι και μέλος.
Οι συνεδρίες διαρκούν όπως και οι κανονικές συνεδρίες και πληρώνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, που θα σας δοθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) όταν αποφασίσετε να κλείσετε ραντεβού. Οι συνεδρίες Online προπληρώνονται και οι αποδείξεις πληρωμής στέλνονται ταχυδρομικά στην διεύθυνση που θα δώσετε εσείς.
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ψυχοθεραπεία Online πριν κλείσετε ραντεβού είναι ευπρόσδεκτες, είτε μέσω τηλεφώνου (2109346563 - 6942639460), είτε μέσω email (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).